Nyíregyházi Borsócsalád
Kérem válasszon kiszerelést!
Korai, középkorai, valamint középkésői kifejtő és velő típusú fajtákból összeállított borsócsaládok. Kora tavasszal vetve, a szezonban folyamatosan szedhető termést adnak.
A csomagban a következő fajták vannak:
Rajnai törpe, Zita, Zsuzsi, Lora.
A Nyíregyházi Kutatóintézet az 1970-es évektől foglalkozik zöldborsó nemesítésével, melynek eredményeképpen kiváló minőségű fajtákat sorakoztatott fel. Ezek a fajták érésidőben 3-5 naponként követik egymást, fajtasort alkotnak. A legkorábbi Léda és a legkésőbbi Zsuzsi fajta érésideje között 21 nap a különbség. Így a termelőknél alkalmazott szakaszolással, 30 napos, futószalagszerű termesztés alakítható ki. A minősített fajtáik a következők (érésidők sorrendjében): Léda, Zita, Zeusz, Lora, Zsuzsi ("Nyíregyházi borsócsalád"). Termőképességük kiváló, állóképességük miatt géppel jól betakaríthatók. Termesztésüknél előnyt jelent jó szárazságtűrésük és rezisztenciájuk a Fusarium oxysporum-mal szemben. A konzervipari feldolgozás szempontjából korszerűek, szemméretük kicsi, közepes, zsengeségüket hosszabb időn keresztül megtartják. A zsengén betakarított mag színe sötétzöld, konzervipari‑ és hűtőházi feldolgozásra egyaránt kiválóan alkalmas.
A csomagban a következő fajták vannak:
Rajnai törpe, Zita, Zsuzsi, Lora.
A Nyíregyházi Kutatóintézet az 1970-es évektől foglalkozik zöldborsó nemesítésével, melynek eredményeképpen kiváló minőségű fajtákat sorakoztatott fel. Ezek a fajták érésidőben 3-5 naponként követik egymást, fajtasort alkotnak. A legkorábbi Léda és a legkésőbbi Zsuzsi fajta érésideje között 21 nap a különbség. Így a termelőknél alkalmazott szakaszolással, 30 napos, futószalagszerű termesztés alakítható ki. A minősített fajtáik a következők (érésidők sorrendjében): Léda, Zita, Zeusz, Lora, Zsuzsi ("Nyíregyházi borsócsalád"). Termőképességük kiváló, állóképességük miatt géppel jól betakaríthatók. Termesztésüknél előnyt jelent jó szárazságtűrésük és rezisztenciájuk a Fusarium oxysporum-mal szemben. A konzervipari feldolgozás szempontjából korszerűek, szemméretük kicsi, közepes, zsengeségüket hosszabb időn keresztül megtartják. A zsengén betakarított mag színe sötétzöld, konzervipari‑ és hűtőházi feldolgozásra egyaránt kiválóan alkalmas.