Cikória
- Red treviso early
- Cichorium intybus var. foliosum
Kérem válasszon kiszerelést!
A 'Red Treviso' a klasszikus magas olasz cikória. Egyenes, vörös és fehér csíkos levelekkel, nagy, tiszta fehér száraival. Ez az ízletes fajtát a Treviso területén télen termesztik, és ehető a gyökere és minden része. Egyszerűen sülten vagy grillezetten fogyasztható . Jól ellenáll a hidegnek.
Ez egy nagyon korai fajta, amely a nyár végén és a tél folyamán alkalmas betakarításra. A növény vörös, nagyon ropogós, hosszú, felálló és nagy, fehér, ropogós szárú levelekkel rendelkezik.
A cikóriát konténerekben, edényekben vagy emelt ágyakban is termeszthetjük. A kertben a vörös levelek nagyon lenyűgözőek. Jól fejlődik részleges árnyékban is.
A cikória a hűvösebb tavaszi és nyári hónapokban hűvösebb helyeken jól nő. A nyári legmelegebb hónapokban a levelek keserűek.
Az ősszel vagy télen termesztett cikória megőrzi édes ízét.
Minden cikóriának a gyökerei felhasználhatók kávéval való keverésre, annak pótlására. Tésztában, rétesben, baromfi töltelékként is felszolgálható.
Ez egy nagyon korai fajta, amely a nyár végén és a tél folyamán alkalmas betakarításra. A növény vörös, nagyon ropogós, hosszú, felálló és nagy, fehér, ropogós szárú levelekkel rendelkezik.
A cikóriát konténerekben, edényekben vagy emelt ágyakban is termeszthetjük. A kertben a vörös levelek nagyon lenyűgözőek. Jól fejlődik részleges árnyékban is.
A cikória a hűvösebb tavaszi és nyári hónapokban hűvösebb helyeken jól nő. A nyári legmelegebb hónapokban a levelek keserűek.
Az ősszel vagy télen termesztett cikória megőrzi édes ízét.
Minden cikóriának a gyökerei felhasználhatók kávéval való keverésre, annak pótlására. Tésztában, rétesben, baromfi töltelékként is felszolgálható.