Brokkoli Microgreen

Brokkoli Microgreen

  • San Marzano
  • Brassica rapa var. cymosa

Kérem válasszon kiszerelést!

A csírák értékes tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok a szervezet számára. A borsócsíra A-, B- és E-vitamint, valamint nagy mennyiségű ként, foszfort, mangánt és folsavat tartalmaz. A borsócsíra jótékony hatással van a szervezet savtalanítására és erősíti immunitását. Szendvicsekhez, salátákhoz, húsokhoz és halakhoz ajánlják őket. A csírák előállításának legegyszerűbb módja a megfelelő méretű hajtás felhasználása: az átöblített magokat 2-3 órán át forralt langyos vízben áztassa, majd egyenletesen ossza el a csírázó edény rácsán. A csírákat üvegben is csíráztathatjuk: az öblített magokat tiszta üvegbe tegye, és 1-2 órán át öntsön rá vizet. Ezután engedje le a vizet, öblítse le a magokat, takarja le az üveget gézzel, kösse össze és tegye meleg, nap nélküli helyre. Öblítse ki a csírákat és ürítse le a vizet naponta kétszer. 

1. Gyors csírázás

2–4 nap alatt csírázik

7–12 nap alatt már vágható mikrozöld

2. Erős aroma

A rapini természetes kesernyéssége mikrozöldként kevésbé domináns, inkább friss, mustáros, pikáns.

3. Tápanyagban gazdag

A Brassica-mikrozöldek (brokkoli, retek, kale) között a rapini is magas antioxidáns-, K-vitamin- és glükozinolát-tartalmú.

Legutóbb megtekintett termékek