Borsó microgreen
- Borsó microgreen
- Pisum sativum L.
Kérem válasszon kiszerelést!
A csírák értékes tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok a szervezet számára. A borsócsíra A-, B- és E-vitamint, valamint nagy mennyiségű ként, foszfort, mangánt és folsavat tartalmaz. A borsócsíra jótékony hatással van a szervezet savtalanítására és erősíti immunitását. Szendvicsekhez, salátákhoz, húsokhoz és halakhoz ajánlják őket. A csírák előállításának legegyszerűbb módja a megfelelő méretű hajtás felhasználása: az átöblített magokat 2-3 órán át forralt langyos vízben áztassa, majd egyenletesen ossza el a csírázó edény rácsán. A csírákat üvegben is csíráztathatjuk: az öblített magokat tiszta üvegbe tegye, és 1-2 órán át öntsön rá vizet. Ezután engedje le a vizet, öblítse le a magokat, takarja le az üveget gézzel, kösse össze és tegye meleg, nap nélküli helyre. Öblítse ki a csírákat és ürítse le a vizet naponta kétszer. 4-5 nap elteltével a csírák fogyaszthatók.